Flaten & Gårdveda fiber
 
 

Ordinarie föreningsstämma den 15 augusti

Idag har vi beslutat upplösa föreningen efter väl förrättat värv och firat detta.


Nu återstår bara att anmäla det sista till bolagsverket så föreningen avregistreras.


Fibernätet i området är nu klart!

De första medlemmarna fick sin anslutning den 28 oktober 2020, på årsdagen 6 år sedan fiberföreningen bildades med ett stormöte på Lilla Grönkulla. Den stora delen av området blev klart den 15 februari.


Vi tackar för den positiva stämning ni alla har gett gänget som jobbat här med era tacksamma sms och glada tillrop vartefter ni blivit anslutna. Ni ska veta att det värmde hela gänget i vinterkylan (de hade -19 grader en morgon) och de säger att vårt område är ett av de trevligaste de jobbat med.


Slutbesiktningen blev klar den 27 oktober 2021. Då hade det gått nästan exakt 7 år sedan förenigen bildades.


Även Björkenäs kom med på slutet

De sista tre medlemmarna anslöts den 27 augusti ute i Björkenäs. Slingan dit ut blev ett lite större efterjobb för oss i föreningen. Trots att det låg fiberslang stora delar av vägen kom den delen inte med i huvudprojektet med Telia från början. Vi i styrelsen har drivit på för att få med Björkenäs också innan vi stängde projektet. Med stöd från kommunen och Telia/Skanova har vi tillsammans kunnat komplettera med fiber också dit ut.


Om föreningen

Föreningen jobbar sedan 2014 för att vi ska få fiber i vårt område. Eftersom regelverket ändrades så vi inte kunde bygga nätet i egen regi arbetar vi sedan 2017 ihop med Telia Öppen fiber och deras nätbolag Skanova.


Utbyggnaden baseras på den långa kanalisation med ungefär 2,5 mil fiberslang som vi lyckades få till 2016-17 tillsammans med kommunen när E.On grävde ner sitt ledningsnät här i området och fiberföreningens stora engagemang med att skaffa intresserade.


Stort tack till eldsjälarna Carl-Ola och Martina som med sitt arbete lagt grunden för att vi får fiber. Utan kanalisationen och det stora jobbet med att samla ihop alla intresserade hade ingen lyckats få ihop projektet så att vi fått fiber här i vårt spretiga landsbygdsområde.


För styrelsen i Flaten & Gårdveda Fiber,

Klas


Klas Liljegren

Ordförande och likvidator


Info@flatenfiber.se


-------------------------------------------------------------------------


Hemsidan uppdaterad 2022-08-15.


-------------------------------------------------------------------------


OBS! Open Infra har projektet Virserum/Mörlunda!

När Telia kom överens med kommunen om att bygga vårt område “drogs ett streck” söder om Cafe tre systrar nere vid Skärslida. En del av vårt ursprungliga område med bland annat Hultarp är istället med i ett annat fiberprojekt neråt Virserum i kommunens planering.


Detta är helt utanför föreningens kontroll. Kommunens samlade arbete med att få till ett fibernät beskrivs här.


Nu har Kommunstyrelsens Arbetsutskott beslutat stötta projektet som Open Infra driver med att gå in och köpa anslutningar för upp till ca 1,2 miljoner kronor för att projektet skall bli av. Därmed kommer projektet sannolikt att kunna besluta om byggstart inom kort. Senaste budet från Open Infra är att det ska vara i drift innan årsskiftet.


Av erfarenhet från vårt eget projekt råder vi nu alla som vill ha fiber att snabbt teckna sina avtal så man kommer med från början i planeringen. Det gör att ni är säkra på att fastigheten verkligen kommer med i fibernätet. Det gör också hela arbetet med bygget snabbare och enklare.
 

Vi är färdiga - efter 7 år !!!